fallback

България се представи достойно като председател на ЕС, смята Сергей Станишев

Това каза лидерът на ПЕС в предаването "Брюксел 1"

07.07.2018 | 18:55 Автор: Велислав Филипов

България няма основание да се срамува от своето председателство, но истината е, че очакванията към България бяха занижени. Знаете, че към нас винаги гледат с известни предразсъдъци и затова оценката е по-скоро положителна. 

Това каза в разговор с Милена Милотинова за предаването "Брюксел 1" лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

"Представянето е по-добро, отколкото се очакваше. В момента слабото място на ЕС е Съветът, където заседават премиерите и министрите. Съветът не може да произведе решения по редица ключови въпроси и всички разбираме, че на председателството на България не беше лесно. Бих искал да благодаря на цялата българска администрация и на министрите, които работиха усилено, защото това е огромна работа," каза Станишев.

Той открои поставянето на Западните Балкани като централна тема в ЕС като заслуга на българското председателство, но според него теми като тази за цялостната визия на Европа и за това как трябва да се реформира еврозоната не са били застъпени.

"Нямаме основание да се срамуваме, но също така не трябва да оставаме с впечатление, че сме направили исторически пробив и нещо невероятно. България се представи достойно," заяви лидерът на ПЕС.

Вижте повече във видеото.

fallback
Още от Брюксел 1
fallback