fallback

Брюксел 1, 21.05.2016

Предаването "Брюксел 1" по телевизия България он ер с Милена Милотинова.

21.05.2016 | 19:05 Автор: Красимир Лаков

След забраната на бурките в Пазарджик и Стара Загора, Пловдив отхвърли предложението за забрана, но парламентарната комисия по вътрешни работи единодушно одобри Законопроекта против носенето на бурки. Какви са мотивите и какъв ефект очакват от закона вносителите? Вижте тезата на депутата от ПФ Искрен Веселинов.

Изборна драма в Скопие. Европейската комисия тази седмица заяви, че няма да признае изборите, които бяха насрочени за 5 юни в Македония. Парламентът в Скопие ги отложи за неопределено време, след като и Конституционният съд на Р Македония реши единодушно да бъдат прекратени всички изборни дейности. Според Брюксел правителството, което би било съставено след едни бойкотирани от опозицията избори, няма да е легитимно. Защо премиерът Груевски беше готов да тръгне на избори само с участието на своята партия? Какво предстои оттук нататък в Македония? Вижте коментара на бившия посланик в Македония Александър Йорданов.

Тази седмица в Солун беше даден официален старт на Трансадриатическия газопровод, който ще транспортира каспийски газ до Запада Европа през териториите на Гърция и Албания и по дъното на Адриатическо море до Италия. Ще доведе ли това до диверсификация на доставките за Европа и в частност за България? Ще паднат ли цените на синьото гориво и какво е значението на Трансадриатическия газопровод за нашата страна? Анализ и коментар на енергийния експерт Васил Начев.

Вижте предаването в прикаченото видео:

 

fallback
Още от Брюксел 1
fallback