fallback

Брюксел 1 с Милена Милотинова, 23.04.2016

След разкритията по досиетата Панама, Брюксел обсъжда мерките, които да въведе. Готова ли е Европа да изпрати полиция и гранични сили към Либия? Ще бъдат ли забранени бурките в България?

23.04.2016 | 19:01 Автор: Красимир Лаков

Акцентите в предаването "Брюксел 1" с Милена Милотинова по телевизия България он ер:

Какви мерки предприема ЕС срещу офшорните сметки и избягването на плащането на данъци от хората и компаниите с офшорни сметки? След разкритията по досиетата Панама, Брюксел обсъжда мерките, които да въведе. Какви са те - ще чуете в ексклузивното интервю с британската европарламентаристка Нина Гил, член на специалната комисия на ЕП по данъчните мерки.

Бившият зам. финансов министър Илия Лингорски коментира темата, както и възможните изходи от референдума във Великобритания за или против оставането в ЕС. Кралица Елизабет Втора стана на 90 години. Каква беше упохата на Кралицата? За това също така говорим с Илия Лингорски.

Следващата тема в предаването е ставащото в Либия. С колегата-арабист Нина Спасова коментираме какво се крие зад изненадващата визита на външните министри на Франция, Германия и Великобритания в Триполи. Готова ли е Европа да изпрати полиция и гранични сили към Либия, които да пазят европейските границите от нов бежански поток? Колко висока е опасността от бежански поток, който може да тръгне от Либия? И всъщност колко правителства има в тази страна? Седалището на новото признато от света правителство на Либия в момента е във военноморска база в Триполи, а самият премиер пристигна в столицата с военен кораб.

И още една тема в предаването - ще бъдат ли забранени бурките в България? В кои страни са забранени и наистина ли бурката е част от ислямската традиция или не? По темата в студиото са журналистът-преводач Оля Ал-Ахмед и депутатът от ПФ Юлиян Ангелов.

Можете да видите това издание на предаването Брюксел 1 в прикаленото видео:

[video]

 

 

fallback
Още от Брюксел 1
fallback