fallback

Илияна Йотова: Последният доклад на ЕК е написан по преразкази на Хр. Иванов и М. Кунева

„Аз твърдо заставам зад тези свои думи,“ каза Йотова

20.03.2016 | 20:10 Автор: Васил Детелинов

„Аз твърдя, че последният доклад на ЕК е доклад, написан по преразкази на двама български министри. Съвсем категорично го твърдя. Единият е бивш министър и се казва Христо Иванов. Другият е настоящ министър и се казва Меглена Кунева.“ Това каза евродепутатът Илияна Йотова в предаването „Брюксел 1“ в разговор с Милена Милотинова за мониторинга на ЕК за България.

„Аз твърдо заставам зад тези свои думи,“ каза Йотова. „Още повече, че има социологически проучвалия, които показват, че сред българите не точно тези препоръки на ЕК са считани за най-важни. Това означава най-малкото невероятна доза субективизъм при писането на тези доклади.

И за да няма това политическо влияние и да няма после такива тежки последствия за страната ни, а и защото българската кауза ни е по-важна от всякакви междупартийни и коалиционни проблеми, затова искаме този механизъм да е по-ясен в критериите си. Това именно би осуетило политическото влияние и намеса. Това искаме ние,“ заяви Илияна Йотова, която е зам-председател на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред в ЕП. 

Илияна Йотова е  сред четиримата евродепутати от БСП, ГЕРБ и ДПС (в това число Емил Радев, Мария Габриел и Филиз Хюсменова), организирали специална конференция в сряда в ЕП и поискали мониторинговият механизъм за България и Румъния да падне и да бъде заменен от общоевропейски механизъм за върховенството на закона.

Вижте какво каза Йотова в "Брюксел 1".

 

 

fallback
fallback