Брюксел 1

Събота от 17:30 часа
още

А. Джамбазки: Социалните привилегии пречат на интеграцията

Брюксел 1

06.12.2015 | 13:00 Редактор: Лъчезар Вълев
А. Джамбазки: Социалните привилегии пречат на интеграцията

Огромните социални помощи и привилегии пречат на интеграцията на наследниците на имигранти от Близкия Изток и Африка в големите градове на Европа. Такова мнение изрази в предаването Брюксел 1 евродепутатът Ангел Джамбазки.

По думите му е необходима всеобхватна и широкомащабна работа предимно във Франция, Белгия, Германия и скандинавските страни, които са тежко засегнати от големи групи невписани в обществото млади мюсюлмани.

"Не е нужно дълго разследване, за да се види, че в тези квартали вписването на второ, трето поколение наследници на имигранти от Близкия Изток и Африка е категорично провален. Те не се вписват в общностите“, заяви Джамбазки.

Евродепутатът даде пример с имигрантите в Германия.

„Първото поколение гастарбайтери през 60-те години са учили немски език, искали са да работят, били са почтени към обществото и са вписвали здраво.

Второто и третото поколение не говорят вече немски толкова добре или почти не го говорят“, каза Джамбазки.

„Тази прекалена разглезеност, социални помощи, които дават възможност на много хора да живеят само от тях, ги оставя “, каза още евродепутатът.

Според Джамбазки решението е спиране на „социалните помощи, екстрадиция, експулсиране, не даване на възможност на тези хора да се връщат обратно, отнемане на гражданство и паспорти.