Брюксел 1

Събота от 17:30 часа
още

Брюксел 1: ЕП отговори на черния списък на Русия

06.06.2015 | 21:38 Редактор: Лъчезар Вълев
Брюксел 1: ЕП отговори на черния списък на Русия

Европейският парламент реагира на оповестения миналата седмица черен списък на Москва за  влизане на 89 европейски политици в Русия. Председателят на институцията Мартин Шулц обяви, че се прекратява дейността на комисията за парламентарно сътрудничество между ЕС и Русия. В черния списък на Москва за недопускане до Русия влизат водещи европейски политици като бившия председател на ЕП Йежи Бузек, председателят на групата на либералите и бивш премиер на Белгия Ги Верхофстад, бившият британски вицепремиер Ник Клег, бившият еврокомисар по разширяването Щефан Фюле, бившият германски вн министър Карел Шварценберг. В списъка влиза и бившият български посланик  в Москва Илиан Василев.

Кремъл се надява, че чрез своя контрасписък ще убеди ЕС да премахне част от санкциите си срещу Русия в следващите няколко месеца, коментират анализаторите. Европейският отговор обаче беше различен.

Коментар по темата с евродепутата Ева Паунова и дългогодишния кореспондент на БНР в Москва Валерий Тодоров, а по телефона - евродепутатът Ангел Джамбазки – член на Делегация в Комитета за парламентарно сътрудничество ЕС-Русия.

Още по темата

След което с бившия директор на Агенцията за бежанците Николай Чирпанлиев - коментар за това приемливо ли е за България представеното преди дни предложение на ЕК за квотно разпределение за бежанците. Нови 788  имигранти трябва да приеме България според това предложение. Трябва ли към заложените от ЕК критерии като БВП, площ и стандарт, да бъде добавен и броят на вече приетите бежанци, още повече че Франция и Германия обявиха обща позиция, че все още няма постигнат баланс в предложението на ЕК.

Гледайте цялото предаване тук:

 


1
0 rate up comment rate down comment 1
elsvet.kazakov
преди 9 години
Нека *** Паунова да знае, че папагалщинатра не е нито ум, нито чест, нито политика. Г-н Джамбазов в това он лайн интервю се показа на няколко нива по-високо като политик. Сигнализирай за неуместен коментар