fallback

Протестите във Франкфурт и арестите в Сърбия за събитията в Сребреница: Брюксел 1

Гости: проф. Гарабед Минасян, Явор Алексиев, Николай Кръстев

22.03.2015 | 17:01 Автор: Лъчезар Вълев

Насилие, огън и сблъсъци съпътстваха откриването на новата сграда на ЕЦБ във Франкфурт. Активисти на движението Блокюпай протестираха срещу икономическата политика на Еврозоната и превърнаха в бойно поле икономическата столица на Европа - Франкфурт. Планираната като мирна демонстрация бързо излезе извън контрол – запалени бяха няколко полицейски автомобила, изпочупени бяха прозорци на сгради в района и бяха ранени полицаи и арестувани активисти.

Прави ли са в аргументите си активистите от движението Блокюпай  и каква всъщност е политиката на ЕЦБ по отношение на закъсалите държави в еврозоната - макроикономистът и бивш член на УС на БНБ проф. Гарабед Минасян в студиото и икономистът Явор Алиексиев по скайп.

Във втората част на предаването – тема с продължение - бившият кореспондент на БНР в Белград Николай Кръстев с коментар за изненадващата новина тази седмица от сръбската столица. Властите в Сърбия арестуваха 7 души, отговорни за  клането в Сребреница през 1995 г. Започна ли процеса на помирение между Сърбия и Босна, за което настоява ЕС?

Вижте първите две части на предаването Брюксел 1 с водещ Милена Милотинова.

Накрая на предаването - вижте интервю на репортера ни Кремена Кръстева  с естонския евродепутат от ЕНП Тун Келам за санкциите срещу Русия, търговския договор между ЕС и САЩ и за предизвикателствата пред естонската икономика.

 

fallback
Още от Брюксел 1
fallback