Брюксел 1

Събота от 17:30 часа
още

Във фокуса на Брюксел 1:

Отстранени ли бяха рекордният брой пропуски в ПРСР? Спадна ли напрежението с мобилизацията на българи в Украйна? 85 млн. евро от ЕК за българската Спешна помощ до 2020 г.

17.02.2015 | 09:36 Редактор: Красимир Кирев
Във фокуса на Брюксел 1:

Повече пари за развитие на биоземеделието, за малките земеделски стопанства и за младите фермери се предвижда да бъдат усвоени по новото издание на Програма за развитие на селските райони до 2020 година, според  окончателния проект на документа, приет от правителството тази седмица. Програмата беше върната от Брюксел със стотици забележки по време на управлението на предишния кабинет, които сега са взети предвид и новото предложение е изпратено в ЕК. Как ще бъдат похарчени тези 2,9 млрд евро - коментираме със заместник-министъра на земеделието Васил Грудев.

 

След което с депутата от българския парламент Красимир Каракачанов в студиото, а по телефон – с украинския депутат от български произход Антон Киссе дискутираме дали постигнатото тази седмица споразумение за примирие в Източна Украйна ще намали напрежението около мобилизацията на българите от Украйна.

 

И накрая – как ще се промени българската Спешна помощ с 85-те млн. евро европейски пари, които ще бъдат усвоени до 2020 година, ще се модернизира ли Спешната помощ у нас и ще имаме ли хеликоптери - линейки – разговор със заместник-министъра на здравеопазването Ваньо Шарков.