fallback

Георги Ганев: Компромис за дълга на Гърция е невъзможен

Търси се консенсус за спасителната програма, но само на ниво реторика, коментира икономистът

07.02.2015 | 16:04 Автор: Красимир Кирев

"Компромис за дълга на Гърция е невъзможен, търси се консенсус за спасителната програма, но само на ниво реторика." Така икономистът Георги Ганев коментира дипломатическите совалки между Брюксел и новото гръцко правителство, в предаването Брюксел 1 по телевизия Bulgaria ON AIR.

Премиерът Алексис Ципрас и финансовият министър Янис Варуфакис изпълниха мощен дипломатически гастрол в Европа. И двамата бяха приети хладно, съответно в Брюксел и в централата на ЕЦБ във Франкфурт.

„По въпроса за дълга не може нищо да се промени, въпреки изявеното желание на СИРИЗА. Затова правителството бързо се отдръпна. Там, където върви политическа реторика е по програмата за оздравяване на гръцката икономика. На реторично ниво може да се намери решение така че, хем Ципрас да се върне върне вкъщи с една геройска новина, хем германците да разберат, че няма да плащат повече за Гърция, хем Испания и Италия да не решат да ловят риба в мътната вода“, коментира Ганев.

Какъв изход предвещава турбулентната дипломация между Гърция и ЕС - гледайте в "Брюксел 1" от 18 часа по телевизия Bulgaria ON AIR. Другата тема в предаването, която журналистите Нина Спасова и Николай Кръстев коментират, е решението на съдът в Хага, че Сърбия и Хърватия не са извършили геноцид през 90-те години.

 

fallback
Още от Брюксел 1
fallback