fallback

Асен Агов: Крайно време е да изискваме от своите съюзници гаранция за сигурността ни

24.01.2015 | 12:12 Автор: Красимир Кирев

България е в окото на бурята – заплахите за сигурността идват както от кризата в Украйна, така и от Близкия изток. Така бившият председател на Комисията по външни работи в НС Асен Агов коментира причините за външнополитическия десант в България през последните две седмици, завършил с посещението на ген. секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Пред Милена Милотинова в студиото на предаването на Брюксел 1 той заяви, че е крайно време страната ни да изисква от своите съюзници да гарантират категорично сигурността ни.

„В Севастопол сега се изгражда военновъздушна база, наред с военноморската база. Това става на 400 км от България.  На 800 км пък се води истинска война в Близкия Изток. Без гаранции за сигурността ни от нашите партньори, ние щяхме да висим в абсолютна безтегловност от гледна точка на сигурността“, посочва бившият председател на Комисията по външни работи в НС.

Случайно съвпадение ли са следващите едно след друго посещения на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в четвъртък, и предшестващите го миналата седмица визити на държавния секретар на САЩ Джон Кери и британския външен министър Филип Хамънд – разговор с Асен Агов в Брюксел 1 от 18 часа по телевизия Bulgaria ON AIR. Другата тема на предаването е стратегията за съдебна реформа, приета от Народното събрание – разговор с депутатите - от ГЕРБ Данаил Кирилов – председател на правната комисия в НС, и Филип Попов от БСП – Лява България, член на парламентарната правна комисия.

 

 

fallback
Още от Брюксел 1
fallback