Брюксел 1

Събота от 17:00 часа
още

Как и къде в интернет ИДИЛ вербува терористи?

Социалните мрежи и радикализацията

17.06.2019 | 11:48 Редактор: Зара Паталева
Как и къде в интернет ИДИЛ вербува терористи?

ИДИЛ вербува 16-годишен ученик в социалните мрежи. Докъде стигат опасностите от Ислямска държава, която, според международната общност, е победена в Сирия. Какви въпроси поставя разкритието за ученика от Пловдив, как родителите да предпазят децата си в мрежата? След задържането на вербувания от ИД ученик в Пловдив, властите обявиха, че у нас ще заработи Антитерористичен център.

Премиерът обясни, че има средства за подобна структура, избрано е дори мястото, където тя ще функционира. Говорим в предаването с експерта по сигурността проф. Николай Радулов и експерта по киберсигурност Спас Иванов. 

Историческата фигура на Гоце Делчев продължава да разделя София и Скопие. Това потвърди вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева след среща с македонския й колега Никола Димитров. Това става ден след като другият български вицепремиер Красимир Каракачанов призова за спиране на преговорите, цитирам "с всички възможни последствия". Причина за разминаването е предложението на македонската страна да се чества 7-ми октомври – денят, в който костите на Гоце Делчев са предадени от комунистическата власт в София на Скопие.

Македонският външен министър се обяви и против тезата на Красимир Каракачанов, че България трябва да постави ултиматум на Северна Македония и няма да я подкрепи за членство в НАТО, ако продължава да изопачава историята.

В студиото са депутатът от ВМРО доц. Милен Михов и доц. Наум Кайчев, член на Комисията по общата ни история със Северна Македония. Всичко това в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria on air!

Втора част гледайте тук >>