fallback

Нова европейска директива слага край на "вечните длъжници"

Кога ще има закон за фалитите на физически лица у нас

01.04.2019 | 13:17 Автор: Зара Паталева

С големите процедурни маневри и големи усилия и от двете страни тази седмица ЕП отложи отново гласуването по пакета "Мобилност". След настояване на нашите евродепутати, председателят Антонио Таяни върна текстовете в ресорната транспортна комисия, където отново ще се гледат. Какво предстои, ще има ли сложни процедурни маневри и ще успеем ли да предотвратим нов опит за внасяне на спорните текстове в зала - говорим в аванс с евродепутата Ангел Джамбазки. Ще има ли нови протести от превозвачите - коментира Димитър Рашков.

Във втората част на предаването - нова европейска директива слага край на „вечните длъжници”. По предложение на българския евродепутат Емил Радев новото европейско законодателство препоръчва в най-кратки срокове държавите-членки да започнат да прилагат разпоредбите за опрощаване на дългове - не само по отношение на предприемачите, но и на физическите лица. Колко са вечните длъжници у нас – ще научим от разговора с Емил Радев. И накрая - има ли изход от кризата с Брекзит?

Говорим ексклузивно в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria on air с дългогодишния британски евродепутат и зам-председател на групата на Консерваторите в ЕП Джефри ван Орден.

Втора част гледайте тук >> 

 

fallback
Още от Брюксел 1
fallback