Брюксел 1

Събота от 17:00 часа
още

Нова серия от тероризъм през последните дни

В битка за победа на евровота – БСП, ГЕРБ, СДС

25.03.2019 | 11:50 Редактор: Зара Паталева
 Нова серия от тероризъм през последните дни

Нова серия от тероризъм през последните дни - 50 убити в Нова Зеландия, 3-ма - в холандския град Утрехт, френската полиция обяви в началото на седмицата, че издирва джихадист, подготвящ атентати в Париж и България. Първоначалният задържан се оказа не този, когото издирват, но издирването на такъв човек е факт. Надига ли се нова вълна от тероризъм - говорим в първата част на предаването "Брюксел 1" по Bulgaria on air с експертите по сигурността проф. Николай Радулов, бивш главен секретар на МВР и Христо Смоленов. 

Междувременно остри реплики си размениха Турция от една страна и Австралия и Нова Зеландия - от друга. Повод за напрежението станаха коментарите на турския президент за атентата в Крайстчърч, който на няколко предизборни митинги определи нападението в Крайстчърч като част от заговор срещу Анкара. Показани бяха и кадри от атаките срещу двете джамии. Австралия привика турския посланик за обяснения, а Нова Зеландия изпраща външния си министър за спешни разговори в Турция. 

В битка за победа на евровота БСП започна реденето на листата си с трусове, ГЕРБ тръгна на разговори със СДС за обща листа. Какво ще донесе на БСП първото място на Елена Йончева в червената евролиста и какво ще допринесе за листата на ГЕРБ участието на СДС в нея. ЕНП замрази членството на партията на Виктор Орбан. Говорим с политолога Христо Панчугов. 

Какво показват протестите в Белград, как ще завърши противопоставянето между власт и протестиращи - гост по темата е дългогодишният кореспондент в Белград Николай Коев. 


Втора част гледайте тук >>