Брюксел 1

Събота от 17:30 часа
още

Министърът на екологията Нено Димов за границите на НАТУРА

Коментар за събитията на Балканите и посещението на Макрон

29.08.2017 | 16:40 Редактор:
Министърът на екологията Нено Димов за границите на НАТУРА
Министърът на екологията Нено Димов за границите на НАТУРА

Може ли да се намери балансирано решение по казуса "Калиакра", което да отговори на исканията на протестиращите и в същото време да свали угрозата от глоби от Брюксел след решението на Европейския съд?

"Желанието да бъде намерен балансиран подход е налице. В момента комуникацията тече по две линии. Границите на "Натура 2000" не могат да бъдат променени, но има места, които са включени по погрешка или невнимание. И тези грешки трябва да бъдат изчистени. 34.4% от територията на цялата страна попада под "Натура 2000" при средно 18% за останалите държава и от ЕС. Стремим се да избегнем глобите. Това коментира министърът на екологията Нено Димов, който тази седмица представи приоритетите в работата на министерството, в предаването "Брюксел 1".

Във втората част на предаването евродепутатът Ангел Джамбазки анализира какво предстои зад дипломатическия конфликт и шпионския скандал между Белград и Скопие.
  
Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че Москва винаги е залагала на Сърбия още от периода на Балканските войни преди 100 години. 

"Потвърждение за това е и ролята на руския император като арбитър между балканските народи за спорната зона в Македония в онзи исторически период", допълни Джамбазки.

В края на предаването гост беше анализаторът Емил Георгиев, който коментира визитата на френския президент Еманюел Макрон у нас.

"Обиколката на Макрон е изключително сериозна и значима както за страните от Централна и Източна Европа, така и за България. Ударението на неговото посещение у нас обаче падна не толкова върху разговорите с премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев, а върху коментара, който направи във връзка с това, че Полша се е насочила към самоизолация и изключване от процесите в Европейския съюз".

Вижте повече във видеото.

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Гочо Керанов
преди 6 години
Боже мои кажи ми къде изчезнаха истинските Българи...... Сигнализирай за неуместен коментар