Пари, паспорти и идеи

Защо ни продават паспорт по паспорт

04.11.2018 | 19:00 Редактор: Зара Паталева
Пари, паспорти и идеи

Бойко Борисов откри извънредното заседание на Министерски съвет, посветено на бюджетните проектозакони, с думите, че държавата никога не е била в по-добра кондиция. Той категорично заяви, че който е против държавата, всъщност е срещу устойчивото развитие на икономиката.

Трудно може да се каже обаче, че проектозаконът за държавния бюджет за 2019 г. гарантира това развитие. Той следва стриктно всички десетилетни порочни традиции. Вдигат се минималните осигурителни прагове и максималните осигурителни доходи, но се запазва тавана на пенсиите, който трябваше да отпадне.Повечето приходи, чието събиране далеч не е сигурно, са съпроводени с  повече разходи. 

Нито едно правителство от създаването на ДАБЧ през 1992 г. не е гледало сериозно нито на дейността на агенцията, нито на самите българи в чужбина. Защо прокуратурата се захваща  с агенцията точно в този доста турболентен за управлението на ГЕРБ момент? И дали вторият вицепремиер-националист не е истинската цел, скрита между шумните акции срещу герои на криминалната българска приватизация.

Накрая ще отбележим една годишнина, която едва ли ще влезе в официалните хроники - 30 години от края на втория мандат на президента Роналд Рейгън, довел до краха на комунистическите режими в Източна Европа. Обявеното от Тръмп изтегляне на САЩ от Договора за ликвидацията на ракетите с малък и среден обсег, подписан от Рейгън и Горбачов през 1987 г., е добър повод да се върнем към края на Студената война. 

В студиото: проф. Валери Димитров – преподавател в УНСС, Икономиста, д-р Константин Гърневски – лекар, Доктора, Иван Нейков – юрист, Юриста. Всичко това и още – в предаването "Видимо и невидимо"  по Bulgaria on air!


Втора част гледайте тук >>