fallback

Съединения и разединения

Трябва ли ни ново Съединение

09.09.2018 | 19:00 Автор: Зара Паталева

Седмицата започна с коалиционен катаклизъм. Очакваше се коалиционните партньори да обсъдят имената на новите министри, които Борисов предлага на мястото на тези, на които  поиска оставката. Очакванията не се оправдаха. Нови имена, ако се обсъждат, ще се обсъждат на 10 септември. Което съвсем не е сигурно предвид масовата подкрепа, която нарочените министри получават от низовите партийни организации. Затова пък проблемите в патриотичните управляващи се задълбочават. В поредната политическа криза в България с летящ старт влезе и президента. Кабинетен или системен ремонт предстои? 

На 6-ти септември бе може би най-българският празник – Денят на Съединението. Бих го нарекъл Ден на освобождението от всички робства. Дай боже следващият ни национален празник да не бъде свързан с робства и освобождения, че напоследък освободители и поробители твърде често си сменят местата. Разбрахме ли най-после кои са приятелите и кои враговете ни и как това влияе на политическите ни избори? Трябва ли ни ново Съединение, защото сега, като нация, не сме особено съединени. 

И накрая – за една 40 години неизяснена смърт на писателя-дисидент Георги Марков.  Няколко поредни български правителства не обвиниха нито поръчителя, нито прекия извършител на убийството, макар да ги бяха установили. Страхуват ли се още бившите агенти от ДС и наследниците на БКП от истината за убийството на Марков и защо?

Разговор в студиото със Стефан Марков,предприемач - Икономиста,Стефан Марков, писател - Артиста и Добромир Живков, социолог - Философа. Всичко това във "Видимо и невидимо" по Bulgaria on air!

Втора част гледайте тук >> 

fallback
fallback