fallback

Какво да се прави

Защо ДПС поиска оставката на Волен Сидеров

04.05.2018 | 17:03 Автор: Зара Паталева

Mиналата седмица стана ясно, че Брюксел и Франкфурт настояват България първо да се присъедини към банковия съюз и едва тогава да влезе в „чакалнята на еврозоната“ ERM II. Искането България първо да влезе в Банковия съюз обаче означава най-вече липса на доверие от страна на ЕС както към българските банки, така и към Българската народна банка, независимо че преди две години БНБ проведе стрес-тест, предназначен да „пречисти“ банковата ни система. Според икономистът д-р Георги Ганев, „има голяма нервност сред нашите партньори от ЕС, особенно по-развитите, утвърдени и демокрации и пазарни икономики в Европа в България, че ние не сме достатъчно надежден партньор  за членство в паричния съюз".

Президентът на Алианса на либералите и демократите в Европа, в който членува ДПС, призова премиера да отстрани партията на Волен Сидеров от властта. Миналата есен ДПС призоваваше за отстраняване на Валери Симеонов. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че коалиционните партньори на ГЕРБ "рушат имиджа на България" и "поставят под въпрос евроатлантическото бъдеще на страната". "За ДПС специално, не чух нито дума да кажат за президента , който е виден привърженик на курса, който определя и г-н Сидеров, когото аз наричам „белият пудел „ на Путин в българският парламент ." Така коментира исканата оставка на Волен Сидеров, журналистът Асен Агов .

Възможен ли е конфликт между Израел и Иран, както обяви миналата седмица военният министър на САЩ Джеймс Матис пред журналисти? Според него "много е вероятно" да възникне конфликт между двете държави заради действията на Иран в региона и специално в Сирия.Според  интеликратът Давид Леви, „Иран поставя като един от своите национални приоритети унищожаването на Израел".  За всичко това говорим тази неделя във "Видимо Невидимо" с водещ Калин Манолов  по Bulgaria ON AIR!

fallback
fallback