Справедливост или солидарност?

Как се въвежда справедливост – чрез вземане на парите или чрез харчене на парите ни?

30.10.2017 | 13:58 Редактор: Василена Василева
Справедливост или солидарност?

БСП се стяга за предсрочни парламентарни избори. Миналата неделя Корнелия Нинова заяви, че партията вече не трябва да е алтернатива само на ГЕРБ, а на управленския модел, заложен в последните години.

От опозицията са на мнение, че след европредседателството ще има предсрочни парламентарни избори и тя се готви за тях. Десните също тръгнаха на щурм срещу модела ГЕРБ, но го нарекоха "завладяна държава“. Те също като БСП не изключиха възможността следващата есен да избираме нов парламент. Задават ли се нови избори – това е първата тема в предаването. 

До края на октомври бюджетът за следващата 2018 г. трябва да бъде внесен в Народното събрание. Засега е ясно, че дефицитът ще бъде по-малък от планирания, а 10% повече, или почти 1 млрд. лева, ще бъдат дадени за заплати в бюджетната сфера. Как се въвежда справедливост – чрез вземане на парите или чрез харчене на парите ни, ще видите във втората част на предаването. Данъци и бюджети предизвикаха трите референдума в Каталуния, Венето и Ломбардия този месец. Задава ли се "битка на века", както я определи президентът на Ломбардия Роберто Марони, и ще се присъедини ли някой друг към нея? Всичко това във "Видимо и невидимо".