Докъде ще доведе меренето на народната любов в квадратни метри?

Скандалът с апартаментите на политици от ГЕРБ доведе до първите оставки

31.03.2019 | 18:30 Редактор: Зара Паталева
Докъде ще доведе меренето на  народната любов в квадратни метри?

Скандалът с апартаментите на политици от ГЕРБ доведе до първите оставки – една министерска и една зам.-министерска. След среща с премиера министърът на правосъдието Цецка Цачева подаде оставка, въпреки че 24 часа по-рано поиска от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество и от прокуратурата да направят пълна проверка на начина, по който е придобила луксозен апартамент от фирма “Артекс“.

Ваня Колева, зам.- министър на спорта и кумица на Цветанов, с когото са съседи в луксозна сграда в столичния квартал "Изток" на същата строителна фирма, също подаде оставка. Последва я заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов.

Въпреки че Цветан Цветанов отхвърли съмненията около сделката, при която е заменил два свои апартамента и е доплатил 100 000 лв., за които е изтеглил кредит, той реши да напусне парламента. Държавният глава коментира, че темата с апартаментите "пряко рефлектира върху доверието на политическата класа и държавността".

Радев обаче се усъмни, че антикорупционната комисия, назначена и контролирана от господин Цветанов, ще разследва Цветанов по беззъбия закон наложен от самия господин Цветанов“. Още повече, че самият председател Пламен Георгиев също се оказа горд притежател на евтин апартамент. Докъде ще доведе това мерене на  народната любов в квадратни метри?

Тези и още теми коментират в студиото на "Видимо и невидимо" по Bulgaria on air,  Георги Костов – филмов режисьор, Артиста; Христо Анастасов – политолог, Философа и о.р. ген. Съби Събев – експерт по сигурността, Аналитика. 


Втора част гледайте тук >>