Renault подновява преговорите за сливане с Nissan

След това компанията ще се фокусира върху офертата за закупуване на Fiat Chrysler

28.03.2019 | 15:30 Редактор: Зорница Костадинова
Renault подновява преговорите за сливане с Nissan

Френският автомобилен концерн Renault възнамерява да поднови разговорите за сливане с японската Nissan Motor Co Ltd в рамките на 12 месеца, след което ще се фокусира върху офертата за закупуване на Fiat Chrysler Automobiles NV, съобщава "Ройтерс". 

Плановете сигнализират за връщане към стратегиите, подкрепяни от бившия ръководител на Nissan Карлос Гон, който постави основите на идеята за сливане с Fiat Chrysler.

В края на 2018 г. Гон беше арестуван в Токио по обвинения за финансови машинации, което доведе до неговото отстраняване от председателския пост.

Неотдавнашното сформиране на нов борд на автомобилния алианс, ръководен от председателя на Renault Жан-Доминик Сенар, засили увереността относно възможността на двете компании да продължат напред със своите планове за сливане.

Fiat Chrysler също търси съюз или сливане, като дружеството провежда разговори със свои конкуренти за евентуална сделка, пише investor.bg.

Очаква се Nissan и Renault също да обновят състава на своите бордове, като за момента компаниите отказват да дадат коментар по случая.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК