fallback

Зукърбърг подпомага изграждането на достъпни жилища в Сан Франциско

Инвестиционният фонд до момента е набрал 260 млн. долара

27.01.2019 | 10:40 Автор: Ралица Братанова

Компании и филантропи от Бей Ериа в Сан Франциско, сред които и главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг, панират да наберат 500 млн. долара за изграждане на достъпни жилища няколко седмици след призива на губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм към частния сектор да направи повече за справяне с критичния недостиг на домове в региона, предава Investor.bg.

Инвестиционният фонд, който до момента е набрал 260 млн. долара, цели да помогне за изграждането на най-малко 8000 жилища в пет окръга в Бей Ериа в идните десет години, съобщават ръководителите му. Той също така ще работи за опазването на жилищата в риск да бъдат превърнати в по-скъпи имоти.

Фондът е част от по-голям проект, оглавяван от филантропската организация на Зукърбърг и съпругата му Присила Чан, "Инициативата Чан-Зукъбръг“, фондация Сан Франциско, която е голям донор в района и други филантропски групи. Те целят да координират решения за справяне с недостига на жилища. Сред първите донори за фонда бяха Morgan Stanley и биотехнологичната компания Genentech.

Новият губернатор на Калифорния от Демократическата партия Гавин Нюсъм е заделил 500 млн. долара за жилища за хора със средни доходи в първия си проектобюджет. Той призова "корпоративна Калифорния“ и по-конкретно Силициевата долина да допринесат поне със същата сума.

Снимка: Pixabay За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

fallback
fallback