Все повече компании позволяват работа от вкъщи

Смята се, че гъвкавите работни решения стимулират продуктивността на служителите

23.01.2019 | 22:52 Редактор: Ралица Братанова
Все повече компании позволяват работа от вкъщи

Все повече работодатели по света позволяват на служителите си работа от разстояние. Това става ясно от прочуване на доставчика на работни пространства Regus.

В допитването, в което участва и България, 81% от респондентите потвърждават, че успяват да наемат и задържат ключови кадри и "топ таланти“ благодарение на гъвкавите работни формати.

Според 86% от запитаните български компании гъвкавите работни решения стимулират продуктивността на служителите.

На фона на информационната ера и променената бизнес среда от последното десетилетие, се очертават два водещи фактора, според специалистите – човешкият капитал и качеството на труд са водеща ценност, а балансът между работа и личен живот се видоизменя, като интегрира едната сфера в другата. 

Така талантът, продуктивността и ангажираността на служителите натежават от едната страна на везната, а все повече компании търсят начин да насърчат хората си и да ги стимулират.

Тъй като технологиите намаляват нуждата от фиксирано работно място, а времето за работа все по-рядко е рамкирано и по-скоро се разпростира между сутринта и късната вечер, успешните лидери инвестират в разчупени офисни решения. 

В проучването на компанията, където участва и България, 84% от компаниите заявяват, че благодарение на гъвкавите работни формати успяват да са конкурентоспособни и да увеличават печалбите си.

Този подход стимулира продуктивността според 86% от запитаните представители на бизнеса в България. Повече от половината (67%) признават, че биха били по-доволни от работата си, ако можеха да я упражняват при гъвкави условия, а 60% заявяват, че така са по-креативни, като продуктивността по време на изнесени срещи според 67% от запитаните български компании се увеличава.

Четете повече по темата на Investor.bg.

Снимка: Pixabay
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook
 
ТУК.