Отварят търговски център във Варна за над 120 млн. лева

Delta Planet Varna е на четири нива и с над 1300 паркоместа

23.11.2018 | 15:45 Редактор: Тодор Петров
Отварят търговски център във Варна за над 120 млн. лева

Delta Planet Varna е първият голям търговски център в страната, който ще бъде открит след отминалата вълна от молове преди десетилетие. Проектът е мащабен – и за Варна, и за България. Инвестицията се оценява за над 120 млн. евро. 

Delta Planet Varna се простира на 100 000 кв. м площ. Сградата е на четири нива, с над 1300 паркоместа и отдаваема търговска площ от над 40 000 кв. м.

Зад инвестициите в Delta Planet Varna стоят сръбската компания Delta Real Estate, част от Delta Holding, и известната в страната ни АП инвест. Първата компания е един от най-големите инвеститори на Балканите. Тя е сред лидерите в областта на недвижими имоти с дейност в четири страни от региона. 

АП инвест е собственост на двамата български предприемачи Ангел Ангелов и Петър Дудоленски, които имат широк спектър от инвестиции в сферата на недвижимите имоти, здравеопазването, селското стопанство и търговията. Те са едни от малкото български експерти с изключително богат опит в развитието и управлението на молове като първия търговски център от голям мащаб - Mall Sofia и Mall Plovdiv.

Delta Planet Varna ще предложи нови за града световни брандове като Pinko, Desigual, Ralph Lauren, Marco Polo. Спортуващите ще открият единствения във варненски мол магазин на Sport Depot, а родителите ще могат да пазаруват в най-големия в търговски център в града магазин за играчки, разположен на над 1200 кв. м. 

Специално предложение ще бъде фитнес центърът – най-големият във Варна – на площ от над 1000 кв. м. Една от емблемите на съвременния градски стил на живот – Starbucks, ще отвори единственото си кафе във варненски мол, а също и Costa. А киното от световната верига Cinema City с 12 зали и 4DX зала ще е най-голямото извън София.

Четете повече по темата в Investor.bg

Снимка: Delta Planet Varna