Мъск реши Tesla да остане публична компания

Предприемачът се е съобразил с мнението на инвеститорите

25.08.2018 | 11:26 Редактор: Тодор Петров
Мъск реши Tesla да остане публична компания

Главният изпълнителен директор на Tesla Inc. Илон Мъск заяви късно в петък, че се отказва от идеята да свали компанията от борсата след възражения на акционерите - 17 дни след като шокира света на бизнеса с туит, съобщавайки намеренията си да преследва идеята.

В публикация на уебсайта на компанията Мъск заяви, че е информирал Борда на директорите на Tesla в четвъртък, че вярва, че по-добрият път е Tesla да остане публична.

Директорите на Tesla издадоха в същото време изявление, в което се казва, че напълно подкрепят Илон да продължава да води компанията напред, предава Wall Street Journal. Мъск пояснява, че е взел решение концернът да остане публично дружество, след като се консултирал и с малки, и с големи акционери. 

Предприемачът казва, че е провел редица срещи със сегашните големи и малки инвеститори в Tesla, както и проучвания, в това число и с помощта на Silver Lake, Goldman Sachs и Morgan Stanley (наети за консултанти), като на тяхна база е направил извода, че настроенията са, че компанията е по-добре да остане публична.

Четете още по темата в Investor.bg