По стъпките на Радев: Бойко Борисов гостува на Путин до дни

Българският и руският президент обсъдиха икономическото сътрудничество

22.05.2018 | 15:57 Редактор: Тодор Петров
По стъпките на Радев: Бойко Борисов гостува на Путин до дни

Само седмица след президента Румен Радев, в Русия пристига и премиерът Бойко Борисов. Очаква се това да се случи на 30 май. Новината потвърди руският президент Владимир Путин по време на днешната си среща с българския държавен глава в Сочи.

Срещата на Румен Радев с Владимир Путин е първа между български и руски президент от близо 10 години насам. Руският държавен глава посрещна Радев в лятната си резиденция.

Двамата поставят акцент в разговорите си върху сферата на енергетиката. Това се вижда и от разпространената информация до медиите от руската пресслужба, предаде специалният пратеник на Bulgaria ON AIR Мария Папазова.

В разговорите между Путин и Радев са включени двама ключови министри - Денис Мантуров (министър на промишлеността и търговията) и Александър Новак (министър на енергетиката). В делегацията на Румен Радев няма министри, но има двама депутати - Красимир Велчев от ГЕРБ и Петър Кънев от БСП.

"Забелязва се ръст на търговията между нашите две страни, но възможностите ни са по-големи. След няколко дни ще имаме удоволствието да приемам в Москва и българския премиер. И с него да продължим този диалог", заяви Путин.

"Целта на моята визита е да възстановим политическия диалог на най-високо ниво след дългогодишно прекъсване", каза от своя страна Румен Радев.

В разпространената информация от местната пресслужба се споменава, че до края на юни тази година правителството ни трябва да представи проект за това какво ще се случва с оборудването за АЕЦ "Белене".