Гигантът Google притежава имоти за 14,5 млрд. долара

Технологичната компания има 74 хил. служители в цял свят

26.03.2018 | 16:14 Редактор: Тодор Петров
Гигантът Google притежава имоти за 14,5 млрд. долара

Google притежава имоти за най-малко 4 млрд. долара само в Ню Йорк, сред които централата на "Осмо авеню", с която се сдоби през 2010 г. за 1,77 млрд. долара, както и емблематичната сграда Chelsea Market, която купи за 2,4 млрд. долара миналия вторник. Така Google си спечели репутацията на голям собственик и мениджър на имоти в града, пише Business Insider.

Но присъствието на технологичния гигант далеч не се ограничава само до Силициевата алея в Ню Йорк. След като през 1998 г. Лари Пейдж и Сергей Брин създадоха Google в гараж в Менло Парк, щата Калифорния, компанията бързо се превърна в мултинационален технологичен конгломерат, оценяван на милиарди долари.

Сега Google има 74 хил. служители в цял свят и над 70 офиса и 15 центрове за данни в 50 страни, сочат данни на компанията. Глобалните имотни активи на Alphabet се оценяват на 14,5 млрд. долара, от които около 30% са съсредоточени в двете ѝ сгради в Ню Йорк, показват данни на Real Capital Analytics.

Технологичният гигант притежава имоти и в Северна Каролина, Мичиган и Тексас. В последните години компанията изкупува агресивно и свободни индустриални парцели и офис сгради в Bay Area в Сан Франциско. Миналата година тя купи 52 сгради за 820 млн. долара в Сънивейл, щата Калифорния. 

Четете повече в Investor.bg

Снимка: Pixabay