Интригуващо или плашещо? Изкуственият интелект ще промени бизнеса

Google и Huawei залагат все повече на него

23.12.2017 | 11:23 Редактор: Тодор Петров
Интригуващо или плашещо? Изкуственият интелект ще промени бизнеса

Изкуственият интелект ще промени света на бизнеса на всички нива. Едно предсказване е от една страна интригуващо, а от друга – направо обезкуражаващо или дори плашещо. Според някои проучвания през 2035 г. една четвърт от БВП на Австрия ще се произвежда от машини - по-точно от изкуствен интелект.

Бързото развитие на изкуствения интелект през последните години доведе до множество нови приложения, някои от които имат потенциала да "променят правилата на играта". Google например, която е смятана за пионер на изкуствения интелект, има свои анализатори в Цюрих, които работят над усъвършенстването на практическите приложения на технологията. 

Постигнатият напредък е виден, а наред с други неща не можем да не се съгласим, че и преводите в Google Translate стават все по-добри.

Все повече компании напират реалното приложение на изкуствения интелект в своите предложения към клиентите. Китайският концерн Huawei отдавна залага на него за своите топ продукти, но може би най-голямото приложение поне засега технологията получи в последния модел Huawei Mate 10 Pro. 

Но приложението е широко. Швейцарската застрахователна компания Zurich Insurance Group обмисля да остави машини да поемат работата по корекция на претенциите. Твърди се, че те могат да обработят един случай за секунди, докато същата задача отнема почти цял час на човек. 

Четете цялата статия в Investor.bg