fallback

Киберпонеделникът в САЩ с рекорден брой продажби

Акциите на Amazon поскъпнаха в четвъртък на фона на силната онлайн търговия

28.11.2017 | 18:57 Автор: Велислав Филипов

Акциите на Amazon поскъпнаха в четвъртък на фона на силните онлайн продажби през Киберпонеделника, като поведоха широкия американски пазар нагоре, предава CNBC.

Книжата на компанията поскъпнаха с 0,5 на сто в ранната търговия, след като продажбите в Киберпонеделника ще достигнат 6,59 млрд. долара по прогнозите на Adobe Insights, което може да го превърне в най-големия ден за онлайн търговията в историята на САЩ. Към 17,40 часа българско време акциите са нагоре с 0,14 на сто до 1197,53 долара за брой.

Акциите на Amazon бяха много търсени през последните дни, като за миналата седмица те поскъпнаха с 5 на сто, след като започна сезонът на покупките на подаръци. Потребителите са похарчили рекордните 5,03 млрд. долара онлайн на Черния петък, показват данни на Adobe.

Акциите на Buffalo Wild Wings поскъпнаха с 6,3 на сто, след като той се съгласи да бъде купен от Arby's за 157 долара за акция, или 2,4 млрд. долара, без да се вземат предвид задълженията. Котировките на Emerson Electric нараснаха с 2,6 на сто след оттеглянето на офертата ѝ за придобиване на Rockwell Automation, която бе за 225 долара за акция.

Инвеститорите очакват с внимание и евентуален сигнал за възобновяването на подаването по петролопровода между Канада и Съединените щати.

Повече новини четете на Investor.bg.

fallback
fallback