Проектът за Околовръстното на София от "Младост" до АМ "Тракия" напредва

Той е съобразен със спирките на транспорта и за втората част също са предвидени пасарелки

20.10.2016 | 17:07 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: АПИ

Части от проекта за софийския Околовръстен път от кв. "Младост 4" до АМ "Тракия" са готови. Това съобщи на конференцията "Форум градът" инж. Ангел Янев и. директор на общинското предприятие "Софпроект – общ градоустройствен план".

По думите му,  работи се и по участъка от Околовръстния път от бул. "Бъкстон" до АМ "Люлин". Този проект обаче в момента е в "регулационна процедура", обясни той. Дължината на първия участък и приблизително 6 км, а на втория - 8,3 км.

В проекта от квартал "Младост-4" до АМ "Тракия" са включени шест пътни възела, решени основно като естакади над кръгови кръстовища, възможности за пресичане за пешеходците и три пасарелки за участъците, където това не е възможно.

"Този участък е вече регулационно обезпечен, има решение на Столичния общински съвет от 28 януари т. г., с което е приет регулационният план. Разработени са доста части от проекта, около 16 на брой", поясни експертът.

Участъкът между Лозен и Герман е "много тежка задача", определи той.

Вторият участък от бул. "Бъкстон" до АМ "Люлин" е по-назад като проектиране, заяви инж. Ангел Янев. За този участък е предвиден тунел с дължина малко над 1 км – от бул. "Бъкстон" до малко преди бул. "Цар Борис III".

Планирани са и естакади – от бул. "Цар Борис III" до бул. "Н. Петков" (1,5 км) и от бул. "Н. Петков" до жп връзката София – Перник.

При третия участък - от жп линията до магистрала "Люлин", е предвидена и реконструкция на стената на язовир "Суходол". 

Проектът е съобразен със спирките на транспорта и за втората част също са предвидени пасарелки. 

Още новини четете в Investor.bg