fallback

Всичко за бизнеса и иновациите в конференцията The next big thing в София

Анализатори: България може да се възползва от тенденциите в икономиката

12.10.2016 | 22:05 Автор: Тодор Петров

Водещи анализатори разясниха на конференцията The next big thing в София как бизнесът да използва иновациите в своя полза. Това е първа конференция на Bloomberg в България, провеждаща се със съдействието и активното участие на Bloomberg TV Bulgaria,предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Участниците в конференцията откроиха тенденциите, свързани с дигитализацията и високите технологии, ускоряването на урбанизацията, промените в климата и недостатъчните ресурси. Също така промените в демографията на водещите световни икономики. 

Добрата новина от конференцията е, че България може да се възползва от тези тенденции в икономиката. Единственото, което трябва да направим, е да съчетаем усилията на бизнеса и правителството в подобряване на конкурентноспособността и производителността на труда у нас.

Откроен беше и акцент, свързан с банковия сектор. Мнението на участниците е, че българският банков сектор е стабилен. Той е силно ефективен, което предоставя много добри възможности в дългосрочен план. Освен това сме силно рентабилни. Нещо, което показаха стрестестовете на баковите активи.

fallback
fallback