ДЗИ, Дженерали и Алианц спечелиха наградите "Застрахователи за обществото 2016"

Застрахователи и брокери отпразнуваха заедно професионалния си празник

05.10.2016 | 11:07 Редактор: Тодор Петров
ДЗИ, Дженерали и Алианц спечелиха наградите

Благотворителни инициативи на компаниите ДЗИ-Общо застраховане, Дженерали Застраховане и Алианц България получиха тазгодишните награди "Застрахователи за обществото", връчвани от Асоциацията на българските застрахователи и Българската асоциация на застрахователните брокери. Конкурсът се проведе за втора поредна година и има за цел да утвърди добрите практики в застраховането и да стимулира дългосрочните инициативи в полза на българското общество. 

На първо място бе отличена инициативата "История с бъдеще: висше образование за повече български деца" на ДЗИ - Общо застраховане. Каузата, която ДЗИ припознава за своя лична мисия, е повече деца да продължат образованието си във висше учебно заведение.

На второ място бе класиран проектът "Сигурен дом за нашите дец" на Дженерали Застраховане. Компанията дарява по 1 лв. от продажбата на всяка полица "Домашно имущество", за да могат повече изоставени деца да живеят в семейство. Националният конкурс на Алианц България за живопис, скулптура и графика бе отличен на третото място.

Общо 13 кампании се бориха за наградите "Застрахователи за обществото 2016". Призовете бяха раздадени на тържество по случай професионалния празник на застрахователния бранш на 4 октомври в Студио 5.

Събитието бе с медийната подкрепа на националната телевизия Bulgaria ON AIR.