fallback

София е лидер по най-голям брой издадени разрешителни за строеж

Тази година обаче отчита спад с 4,4% на новите строителства в столицата

03.08.2016 | 17:52 Автор: Мария Аладжова

След бума от първата половина на 2015 г. планираното ново строителство на жилищни сгради в София изглежда влиза в по-умерени рамки. Издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради в столицата за периода януари-юни т.г. отчитат спад от 4,4%, след като през първата половина на 2015 г. отбелязаха ръст от 54%, показват изчисления на Investor.bg на базата на данните на Националния статистически институт (НСИ).

Същевременно се ускорява започнатото ново строителство на жилища в града заради реализацията на проектите, получили разрешение през предходните месеци. 

Столицата остава лидер по най-голям брой издадени разрешителни за строеж на нови жилищни сгради и жилища в национален мащаб заради развитието на местната икономика. Градът е и безапелационен лидер при строителството на офис сгради.

Що се отнася до индустриалното строителство обаче, Пловдив затвърждава позициите си като предпочитана дестинация от инвеститорите. Продължава да се ускорява и жилищното строителство във втория най-голям град в страната.

 

fallback
fallback