Запечатаха детски атракциони в бургаски мол заради работа без касови апарати

От НАП уточняват, че са съставени три акта

03.06.2016 | 17:35 Редактор: Ирина Георгиева
Запечатаха детски атракциони в бургаски мол заради работа без касови апарати

Служителите на НАП са запечатали три детски атракционна в бургаски мол заради извършване на дейност без фискални устройства, съобщиха от териториалната дирекция в Бургас.

От приходната агенция уточняват, че са съставени три акта. Детски комплекси ще започнат да работят едва след като бъдат монтирани касови апарати, свързани  дистанционно с НАП, информира в. "24 часа".

Контролът за спазването на данъчно-осигурителното законодателство ще бъде засилен през целия туристически сезон. Целта на данъчните е в максимална степен изсветляване на приходите и облагането им с дължимите реални данъци и осигуровки, коментират от НАП Бургас.

Под данъчната лупа са ресторанти, търговските обекти, продажбите през интернет, особено на хранителни продукти, както и посредниците при извършване на сделки с недвижими имоти.

От 1 юни на летище Бургас беше въведен и денонощен фискален контрол, при който туроператорите предоставят определена информация на НАП по отношение на броя на пристигащите туристи, местата за нощуване и заплатените от туристите суми.

При проверки на различни търговски обекти само за май са съставени 37 акта, най-вече за неиздаване на касови бележки и несъответствия в касовата наличност.