Дружеството на Делян Пеевски възнамерява да купи 50% от веригата Техномаркет

Уведомлението е публикувано на сайта на КЗК

04.01.2016 | 15:45 Редактор: Мария Аладжова
Дружеството на Делян Пеевски възнамерява да купи 50% от веригата Техномаркет

В Комисията за защита на конкуренцията е постъпило уведомление, че дружеството „НСН Инвестмънт“, собственост на депутата от ДПС Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева, възнамерява да придобие 50% от веригата за битова техника „Техномаркет“ пише Investor.bg. Уведомлението е публикувано на сайта на комисията. 

Още по темата

В съобщението се посочва, че „Не се очаква операцията да окаже въздействие върху продуктово- географски пазари в страната, тъй като характерът на извършваната от участниците в концентрацията дейност не позволява идентифицирането на пазари, върху които сделката ще окаже въздействие, поради липсата на хоризонтални и вертикални ефекти, както и липса на отношения на свързани пазари“.

Искането към КЗК е да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение, въз основа на разпоредбите по чл. 26 от Закона за защита на конкуренцията. 

„Становището следва бъде заведено в деловодството на КЗК в срок от седем дни от датата на публикуване на настоящото съобщение, като бъде подкрепено със съответни доказателства“, се казва още в документа.