Доставките на газ вървят по план

БЕХ: Нито един клиент няма да остане без газ

01.01.2016 | 19:20 Редактор: Кремена Кръстева
Доставките на газ вървят по план

Според подписания вече договор между Булгаргаз и Овергаз общественият доставчик ще доставят синьо гориво на „Овергаз мрежи“.

На този етап това е единственият вариант клиентите на Овергаз да получават газ предвид факта, че дружеството няма нагнетени количества от суровината в хранилището в Чирен. Изпълнителният директор на БЕХ Жаклен Коен влезе в задочен спор с официалната позиция на Овергаз.

 „Аз искам да продължа една вчерашна теза, която намери място в различни публикации, за сценария, че някой се опитва да краде бизнеса. В тази ситуация държавата направи всичко на границата на невъзможното“, заяви директорът на БЕХ Жаклен Коен.

Коен упрекна Овергаз, че не са информирали по-рано държавата за проблема с доставките на газ. А такъв няма да има, е категоричен директорът на Булгартрансгаз“ Георги Гегов.

Доставките на газ вървят по план, увериха енергийните шефове като показаха пред медиите как се движат количествата от суровината по различни клиенти по данни на диспечерския пункт в Булгартрансгаз.