fallback

България и Словакия по-силни като задълбочат сътрудничеството си

Те са свързани с тесни приятелски отношения

11.12.2015 | 00:00 Автор: Ирина Георгиева

България и Словакия са свързани с тесни приятелски отношения, написа министър -председателят Бойко Борисов във Facebook след срещата си със словашкия президент Андрей Киска. Според написаното тези отношения са базирани на историческа близост и укрепени от общата принадлежност към ЕС и НАТО.

"Страните ни имат традиционно добри отношения в областта на енергетиката както на институционално, така и на фирмено ниво, а задълбочаването на икономическото сътрудничество, което има голям потенциал, ще увеличи силата и на двете държави." - около това се обединиха словашкият президент и българският министър-председател.

"София Тех Парк", който ще открием на 11 декември, е чудесна платформа за сътрудничество в областта на високите технологии – област с висока добавена стойност и приоритет в стратегията "Европа 2020", посочи премиерът Борисов. Той информира президента Киска за подписаното час по-рано инвестиционно решение за изграждане на междусистемната газова връзка Гърция – България, както и за получената подкрепа от Европейската комисия за изграждането на газов хъб. 

"Страната ни ще застане зад всички проекти, които осигуряват диверсификация на трасетата и източниците на природен газ за региона." - каза премиерът Борисов.

 

fallback
fallback