fallback

Столична община и ЧЕЗ заедно ще развиват електромобилността

Страните се ангажират да положат всички възможни усилия за ускорено изграждане на необходимата инфраструктура

04.12.2015 | 16:10 Автор: Мариета Иванова

Столична община и ЧЕЗ ще подпишат Меморандум за развитие и ползване на електрическите превозни средства в столицата, съобщава от пресцентъра на СО.

С документа двете страни ще декларират общото си желание да спомагат за „подобряване на чистотата на въздуха, намаляване на шумовото замърсяване и развитието на устойчива градска мобилност чрез насърчаване ползването на електрически превозни средства в обществения и персоналния транспорт в град София“.

Цел на Меморандума за разбирателство е да съдейства за  създаването на обща стратегия и план за действие по отношение на електрическите превозни средства.

С него страните се ангажират да положат всички възможно усилия за ускорено изграждане на необходимата инфраструктура за презареждане на електрически превозни средства на територията на община София и предоставят най-добрите възможни условия на потребителите на електромобили и на операторите на зарядна инфраструктура.

Меморандумът ще бъде подписан на 7 декември от  кметът на София Йорданка Фандъкова, а от страната на ЧЕЗ – от Душан Рибан и Стефан Апостолов.    

fallback
fallback