Спас Русев спечели наддаването за Vivacom

Покупката е за сумата от 330 млн. евро

20.11.2015 | 14:10 Редактор: Мариета Иванова
Спас Русев спечели наддаването за Vivacom

Популярният в телеком средите предприемач Спас Русев е спечелил търга за Vivacom, проведен на 19 ноември в Лондон, предава Investor.bg, позовавайки се на информация от Дарик.

За организацията на аукциона инвестиционното подразделение на руската банка ВТБ- ВТБ Капитал, ангажира консултантската компания Ernst&Young, а самият обект на продажба бяха акциите на InterV- базирана в Люксембург индиректна холдингова компания на Vivacom

Повод за обявяването на търга стана непогасен мостов заем в размер от 150 млн. евро с падеж през месец май, предоставен на  InterV от ВТБ Капитал. Заемът е бил обезпечен с акции на InterV.

В наддаването са участвали гръцкият предприемач Панос Германос и българинът Спас Русев, предава Investor.bg. За целта двамата са внесели депозит в размер на  20 млн. евро.

В рамките на търга оценката на Vivacom е скочила над 10 пъти, като към 19 ч. българско време в четвъртък е била около 280 млн. евро. Нощното наддаване е увеличило цената с 50 млн. евро, пише още изданието.

Панос Германос се  отказал от наддаването при достигане на сумата от 330 млн. евро. В момента той контролира гръцката компания Olympia. В България е популярен с веригата магазини Germanos, както и с инвестиции в имоти и екопроекти.

От медията припомнят, че Спас Русев е свързан с почти всички телекоми в България, тъй като компанията му Телелинк години наред е доставяла техника  за трите телеком оператора.

Още по темата четете на Investor.bg и Bloomberg TV Bulgaria.

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
ivan.mitev.315
преди 8 години
Полезно е да се зачита, че ситуацията при Виваком се развива при силно регресивно влияние на сгрешена парична система. Последиците от допусканата държавна грешка са обществено вредни. Сигнализирай за неуместен коментар