fallback

Антони Тренчев: Големият проблем е, че реформите се отлагат

Опити да се отстрани РБ от управляващата коалиция има от създаването на кабинета, коментира депутатът от Реформаторите

10.11.2015 | 20:28 Автор: Мариета Иванова

Големият проблем около протеста на служителите от МВР e, че реформите се отлагат, коментира в предаването Денят ON AIR с водещ Веселин Дремджиев депутатът от Реформаторския блок Антони Тренчев. Попитан дали с протестите на служителите от сектор „Сигурност” не се цели отстраняване на реформаторите от управлението, народният представител  коментира, че „опити да се отстрани РБ от управляващата коалиция има от създаването й и вероятно ще има до края”.

„За мен е много трудно да прозра дълбочината на протеста. Толкова много хора се изредиха да обясняват, че протестите са спонтанни, че не остана съмнение, че не са”, заяви още депутатът.

Тренчев коментира и предстоящите стрес-тестове на банковата система

По думите му съмненията около провеждането им ще останат, на първо място заради избора на одитор в лицето на консултантската компания Делойт.

„Не знам дали знаете, но Делойт са одитори на 6 от големите банки в страната, което за мен е потенциален проблем”, коментира Тренчев. Той допълни, че не е ясно дали и ако бъде установен недостиг на капитал при някоя от банките въз основа на заложените критерии, това ще бъде публично оповестено.

Според него новият гуверньор на БНБ е изпуснал времето да прочисти системата, като е преназначил за свои подуправители участници и в предходното управление.

„Това, което се изгубили като репутация, да го компенсираме като внос на репутация с влизането в Единния банков надзор”, заяви още той.

 

fallback
fallback