fallback

Печатарският бизнес бележи постоянен ръст

Годишният оборот в сектора е 726 млн. лв.

21.10.2015 | 16:31 Автор: Мариета Иванова

Печатарският бизнес бележи постоянен ръст. Годишният оборот в сектора е 726 млн. лв., стана ясно по време на конференция „Ден на печатните технологии в съвременния свят – с мисъл за бъдещето“, съобщават от пресцентъра на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия. Събитието се провежда в Интер експо център от Съюза на печатарската индустрия в България.

„Секторът придобива все по-голямо значение у нас, свидетелство за което е и продължаващия ръст на българския пазар на хартия“, заяви при откриването на конференцията Захариева.

Увеличение на оборотите и търговията на произведените в България хартия и картон, независимо от повишаването разходите за суровини, транспорт и енергия, отчитат от бранша.

Наред с отчетения ръст на обемите, на пазара се наблюдават и нови технологични решения в резултат на увеличаване на потребителите, които избират електронната форма пред печатната.

Друга тенденция, насочена към по-екосъобразното производство е свързана със замяната на найлона с хартия. По данни на бизнес анализаторът в CBN Людмил Стойчев в сектора са регистрирани 943 компании- предимно малки и средни предприятия.

 

fallback
fallback