fallback

Борисов: Като има нещо нередно, го показвам

Премиерът благодари на Лавров, че чете и коментира изказванията му

14.10.2015 | 16:05 Автор: Мариета Иванова

Дали са американци или руснаци, когато има нещо нередно, аз го показвам, заяви в Истанбул премиерът Бойко Борисов, предава Атенция Фокус.

Повод за коментара му стана изказването на руския външен министър Сергей Лавров, че Борисов трябва да се засрами пред избирателите, заради изявления, че страната ни се отказала от руски енергийни проекти заради САЩ.

 „Аз имах упрек към тях, но всеки го тълкува така, както намери за добре. Всеки има това право,” коментира Борисов, цитиран от Агенция Фокус.

„Аз реално благодаря, че чете и коментира това, което казвам. Не го прави често, много ценя неговото мнение, защото е действително един изключително добър дипломат. Навремето каза, че с Албания ще си поделяме Македония – но се оказа неправ, така че не винаги е и прав. Само искам да кажа, че аз дадох пример по време на моето изказване на 20-годишнината на Американската камара, че американският бизнес трябва да бъде за пример и да не се допускат корупционни схеми, които са допускани в проекти, които аз многократно съм казвал”, заяви премиерът.

Борисов изтъкна още, че самият проект „АЕЦ „Белене” „беше заченат по такъв корупционен начин, никой не го е оспорил до ден днешен и се похарчиха милиарди , още от 2006 г., а не се построи“.

„Аз също бих се обърнал към тях – не ги ли е срам от техните братя и най-добри приятели славяни – православните българи, да плащаме най-скъпия газ в Европа десетилетия наред. Така че цялото ми въведение към тях е да слушат по-внимателно какво съм казал”, коментира  още Борисов и призова всеки да използва казаното, както иска за „вътрешнополитическа консумация“.

 

 

fallback
fallback