Лукарски: Подемът в строителството е сигнал за излизане от кризата

Организаторите на Международния панаир в Пловдив очакват над 50 хиляди посетители

28.09.2015 | 16:14 Редактор: Мариета Иванова
Лукарски: Подемът в строителството е сигнал за излизане от кризата

Подемът в строителството е сигнал, че икономическата криза през последните години в отрасъла започва да отминава, заяви в Пловдив министърът на икономиката Божидар Лукарски. Той участва в откриването на 71-то издание на Международния технически панаир в Пловдив и подчерта, че за първи път тази година в рамките на бизнес форума ще има специална изложба на най-новите неща в строителния бранш.

Луркаски подчерта, че воденото от него ведомство ще  „продължи да поставя сериозен акцент върху подобряване на бизнес средата в България и ще подкрепя и насърчава всички инициативи, които са в интерес на активизирането на сътрудничеството в областта на иновациите, научните изследвания и инвестициите,“ съобщават от пресцентъра на икономическото министерство.

„Всички знаем, че есенният панаир е известен с иновациите, заради които е определян като най-голямата технологична среща на Балканите. А иновациите се разглеждат като най-важния фактор за повишаване на производителността и конкурентоспособността на българската икономика“, коментира още министърът.

Той обяви, че на Международния панаир Пловдив тази година ще участват над 800 фирми от 35 държави. Очакваните посетители са около 50 000.

„На него те ще  се запознаят с последните постижения на световните лидери в областите машиностроене, строителство, електроника, автомобилостроене, информационни технологии, софтуер, и други”, стана ясно от думите на министъра, който пожела успех на всички участници и гости на бизнес форума.