fallback

Първото мобилно кафене паркира в София

Кафенето предлага няколко вида от ароматната напитка

28.09.2015 | 14:07

Случвало ли ви се е да се разхождате, да ви се допие кафе, а в близост да няма кафенета? Е, вече има решение на този проблем!

Мобилното кафене на Евгени Хаджиогло е едно от четирите, които работят в София. Очаква към тях да се включат още коли, от които хората ще могат да си поръчват кафе. Ако работата потръгне, мобилните кафенета ще поемат и към останалите градове в страната.

"Идеята се роди преди 8 години. В Украйна, Беларус, Русия има доста мобилни кафета и се практикува това, защото на хората им харесва. Защото мобилното кафе е много удобно. Няма кафе – обаче има мобилно кафе. Няма заведение – можеш да си поръчаш навънка. Няма проблем!" - казва Евгени Хаджиогло, който работи като барист.

Евгени казва още, че хората у нас все още не са запознати с тази мобилна услуга и с любопитство пристъпват към кафе машината в автомобила.

"За тях е много странно това, защото за първи път виждат кола с кафе машина. И някой прави снимки, някой пита какво е това, какво работи и т.н. Много им е интересно." - казва още Евгени.

Мобилните кафенета ще паркират на едни и същи места, докато хората ги научат и привикват да си поръчват кафе от автомобил. След това кафенетата ще поемат там, където има хората имат нужда от ободряващата ароматна напитка.

Репортаж на Иван Иванов.

 

fallback
fallback