fallback

Френско-българската търговска и индустриална камара откри есенния си сезон

Търговските отношения между Франция и България се активизират

16.09.2015 | 21:01 Автор: Кремена Кръстева

Френско-българската търговска и индустриална камара  откри есенния си сезон. На събитието присъства министърът на икономиката Божидар Лукарски, който отчете активизиране на българо-френските икономически отношения. От своя страна, Стефан Дюлае, председател на Френско-българска търговска и индустриална камара   посочи добрата данъчна система и качеството на работната ръка у нас като добри предимства за привличане на чужди инвеститори.

Десетки общественици, политици и експерти уважиха партито на Френско-българска търговска и индустриална камара, която вече има почти 200 членове и търси партньорството и на други икономически организации, за да обедини усилията си с тях в защита на бизнеса

„Има страшно много предимства, които бих изтъкнал за България. Трябва да изтъкнем качеството и цената на работната ръка. Данъчната система е също огромно предимство“, посочи Стефан Дюлае, председател на УС на ФБТИК.

Търговските отношения между България и Франция през последните 10 години са изключително активни, изтъкна министър Лукарски.

 „България и Франция са с много добри партньорски отношения във всеки един аспект на външната политика , между нашите страни съществува добро сътрудничество, което българската страна цени особено високо“, заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски на събитието.  

За периода 1996-2014 г. френските инвестиции в България са в размер на милиард и 200 милиона евро по данни на БНБ. През 2014 г. френските граждани, посетили нашата страна, е около 149 хиляди.

 

fallback
fallback