fallback

Франция обеща държавна помощ на фермерите

Трактори задръстиха Париж

03.09.2015 | 15:41

Министър-председателят на Франция Манюел Валс, който се видя със синдикатите обяви и въвеждането на нулева година за кредити и поемане без ограничения на социалните отчисления на най-затруднените фермери, съобщи АФП.

"Франция няма да изостави фермерите си", каза Валс.

На пресконференция в Матиньон премиерът Манюел Валс обеща "да бъдат положени всички усилия, за да се позволи на земеделците да живеят достойно от труда си. Селското стопанство е изправено пред безверие. Яростта, безнадеждността, ние ги чуваме", каза Валс.

"Професията на фермера също трябва да обединява. Трябва да вървим към общи интереси".

 

Трактори тръгнаха към Париж

 

На 3 септември 2015 основният земеделски синдикат организира масов протест с тежка селскостопанска техника в центъра на Париж.

Свиневъдите са най-ядосани от загубите си в резултат - според тях - на данъчната политика на правителството и евтиния внос. Млекопроизводителите също се оплакват от ниски маржове. Ако не бъдат намерени решения, протестите може да обхванат всички сектори на земеделието, включително и зърнопроизводителите, пише Фигаро.

Бизнес дейността в Еврозоната се ускорява до най-високото темпо за последните повече от 4г. през август, според проучване на Markit, показващо задълбочаващите се различия между изоставаща Франция и другите големи икономики в Еврозоната, съобщи Ройтерс.

 

Une vache place de la Nation #agriculteurs pic.twitter.com/wMC7IzIh65

— Eugénie Bastié (@EugenieBastie) September 3, 2015
fallback
fallback