Galaxy засегнат от новите казина в Макао

Тим Грейгхед, Bloomberg Intelligence

20.08.2015 | 13:42
Galaxy засегнат от новите казина в Макао

Операторът на казина в Макао Galaxy Entertainment Group обяви в сряда, 20 август 2015, че нетната им печалба е спаднала с 66%. Хазартът изпитва затруднения откакто Китай обяви мащабни мерки за борба с корупцията, което постави приходите му под натиск.

Компанията, листната на борсата в Хонконг съобщи, че печалбата й за шестте месеца е паднала до 2,03 млрд хонконгски долара /262 щ.д./ от HK 5,97 млрд година по-рано.

Операторът на казина отвори през май 2015 разширение за 3,1 млрд долара и съседен ремонтиран имот, първи проект за казино в Макао за последните три години. В следващите няколко години ще отворят редица казина, предлагащи нехазартни развлечения, с които операторите се надяват да върнат повече посетители на фона на най-големия спад в историята на града.

Доходността от хазарт в Макао "почти стигна до дъното.

 

Още по темата

Коментар на Тим Грейгхед, Bloomberg Intelligence в предаването "Trending Business".

Ако гледаме масовата част на бизнеса им, където всеки иска да е бъдещето на Макао, те печелят пазарен дял. Приходите им намаляха двуцифрено на годишна база отчасти заради новия курорт, отчасти заради интересно отстъпление. Те имаха сравнително висок процент на печалби. Може да се каже, че е било добре, но..

 

Значи, банката не винаги печели?

Точно така.

 

Не мога да повярвам. .. Кажете ми за втора фаза на Galaxy. Отваря и Broadway. Как ще включват?

Включват се доста силно. Те бяха отворени само за 35 дни в тримесечието, но имаше силно влияние на масовия аспект на бизнеса. При тях влизаха много хора, заетостта в тримесечието, както и през юли след това, бе напълно покрита. Не се наложи да прибягват до плащания в кеш. И това кара бизнеса да върви.

 

Подобрява се, нали? Говорихме и преди. Сравненията не са много в тяхна полза.

Да, пазарът си върши работата. Но все пак - ограниченията бяха облекчени. Има промяна в нагласите на хората за забраната за тютюнопушене, което е особено важно за масовия пазар, както и за ВИП гостите. Има и много нови атракции, които започнат да се усещат като ефект. Всичко това има потенциал да задържи хората за по-дълго време. Повече възможности за игра през седмицата. Като гледаме в бъдещето, за година напред, а то трудно ще се види в ден като днешния, може да изглежда съвсем различно.

В момента районът е строителен и се променя бързо и рязко в посока курортна дестинация.

 

Акциите им откриха ли дъното си?

Не днес. Но е интересно, защото само преди няколко седмици цялата група се търгуваше много силно. Те бяха отнесени отчасти заради разпродажбите в Китай, отчасти заради това, че глобалното забавяне удари Хонконг, и самата група е надолу в момента. Имаме доста понижени прогнози. Оценката им - също. Има инвеститори, които мислят, че това е добрият момент.