Лукарски: България се очертава като остров на благоприятен икономически климат

Всичко, което имаме като търкания в управляващата коалиция, трябва да си го казваме не през медиите, а вътре, подчерта министърът

14.08.2015 | 16:10 Редактор: Ирина Георгиева
Лукарски: България се очертава като остров на благоприятен икономически климат

Българската икономика е стабилна на фона на случващото се в Гърция. Това отбеляза министърът на икономиката Божидар Лукарски за агенция ПИК, предаде правителственият пресцентър.

"Картината, която българската икономика излъчва на фона на случващото се в Гърция, е на една стабилност, на член на Европейския съюз, който стриктно спазва финансовата дисциплина и финансовите рамки, наложени от ЕС, така че да не се стига до такива икономически сътресения и нестабилността, която Гърция излъчва. Както по отношение на еврозоната, така и по отношение на инвеститорския климат като цяло." - уточнява министър Лукарски.

България се очертава като един остров на благоприятен икономически климат, отбелязва министър Лукарски. По думите му именно стабилността е важна за България и я прави благоприятна цел за инвестиции и климат, който способства правенето на бизнес.

Искаме РБ да се яви с единна регистрация при спазване на учредителното споразумение, което подписахме декември месец 2014-та г., коментира министър Лукарски по повод предстоящите местни избори.

"Мисля, че всичко, което имаме като търкания в управляващата коалиция, трябва да си го казваме не през медиите, а вътре. Така вървят и моите разговори с премиера Борисов. От друга страна, когато става дума за коалиции нито поставянето на ултиматуми, нито извиването на ръце или каквото и да било друго, би било добрият начин на поведение. Достатъчно зрели хора сме и в РБ изградихме тази коалиционна култура, каквото имаме като търкания, да си го казваме в рамките на коалицията, а не през медиите." - добави министър Лукарски.

/Снимка: Архив/