fallback

Очаква ни „супер четвъртък” от BoE

От 6 август Английската централна банка ще публикува цялата информация едновременно

05.08.2015 | 15:14 Автор: Велко Каменов

Наричат го „супер четвъртък”. Тогава Английската централна банка ще изнесе купища данни. До момента всеки месец решенията на централната банка за паричната политика и протоколите от срещите ѝ ставаха публично достояние с разлика от 2 седмици. Докладът за инфлацията пък излизаше някъде между тези дати, веднъж на 3 месеца. Така потенциално решенията на инвеститорите можеше да се променят често.

Всичко това ще се промени. От 6 август Английската централна банка ще публикува едновременно решението си за паричната политика, протокола от срещата, включително гласуванията, както и всички нови прогнози, отнасящи се за всяка част на икономиката на Великобритания. Едновременното обявяване на информацията означава, че инвеститорите ще разполагат с всичко необходимо в рамките на секунди и ще могат да оценят ситуацията в един момент.

Това е безпрецедентен ход от страна на централна банка. Ето как ще се осъществи всичко. Срещата в сградата на банката на улица Треднийдъл ще се проведе на 5 август и тогава ще се гласува за паричната политика на Великобритания. Решението, заедно с всичко останало, ще бъде обявено на следващия ден в 12 на обяд. Това ще даде време за анализ на цялата информация от 45 минути, преди да започне пресконференцията на гуверньора Марк Карни.

Джонатан Феро Bloomberg

 

fallback
fallback