fallback

Депутатите са разделени по въпроса за протеста на бизнеса

От ГЕРБ не одобряват протеста, БСП поиска правителството да подкрепи бизнеса

29.07.2015 | 17:13 Автор: Кремена Кръстева

Разнопосочни бяха коментарите на депутатите за протеста на бизнеса и синдикатите срещу новите цени на тока от 1 август, които енергийният регулатор обяви, че няма да отлага.

От ГЕРБ са учудени защо се провежда този протест след като регулаторът не е обявил новото ценообразуване.

"Не разбирам и как синдикатите и работодатели стачкуват едновременно при положение работодателите искат да съкращаваме разходи а синдикатите не дават да се съкращават разходи в енергетиката." - заяви Делян Добрев от ГЕРБ.

Реформаторите припомниха позицията си, че няма как таксата задължение към обществото да е различна за битовите и индустриалните потребители.

БСП настоява правителството да вземе мерки, за да запази конкурентоспособността на българските стоки предвид очакваното поскъпване на тока.

"Явно е желанието след като има толкова мащабен протест държавата да е тази, която да подкрепи българския производител, за да има работни места, за да има работеща икономика." - коментира социалистът Красимир Янков.

ПФ смята, че бизнесът и синдикатите имат основание да протестират, защото промените в закона за енергетиката може и да не ограничат поскъпването на електроенергията.

 

fallback
fallback