fallback

Lockheed Martin купува Sikorsky за 9 млрд. долара

Коментар на Том Кийни за телевизия Bloomberg от Ню Йорк

21.07.2015 | 13:05 Автор: Георги Стоянов

Том Кийни: Това е важно - наистина историческа сделка  в аерокосмическата индустрия. Научаваме за нея в деня, в който се навършват 46 години от първото кацане на луната.

Още по темата

Lockheed Martin купува една от инженерните перли на United Technologies. Те искат да фокусират бизнеса си и продават Sikorsky, подразделението за хеликоптери за солидна сума – 9 милиарда долара.

Това ще платят Lockheed Martin за Sikorsky. Sikorsky е водеща компания в индустрията още от времето на Втората световна война и цената говори за това как се развива технологията ни.

Точно така. На фона на таз новина ви съобщаваме и печалбата на Lockheed Martin за второто тримесечие – 11,6 милиарда долара. Печалбата надхвърля очакванията на анализаторите. Прогнозите бяха за 11 милиарда. United Technologies, които продават Sikorsky Aircraft, изкупуват обратно 75 милиона акции на стойност 8,3 милиарда долара.

Том Кийни: Това е продажбата на едно от легендарните имена в индустрията. Няма две мнения по въпроса.  Sikorsky ще бъде придобит от Lockheed Martin.

 

fallback
fallback